perjantai 19. kesäkuuta 2015

Estetunti

Moi! Keskiviikkona oli tunti ja menimme esteitä. Minä menin Rontilla. Aluksi teimme pysähdyksiä, peruutuksia ja ympyröitä. Teimme samat myös ravissa ilman peruutusta. Se meni hyvin. Sitten käynti laukka siirtymisiä niin, että ympyrät laukassa muuten käynnissä. Ympyröitä tehtiin paljon. Minun olisi pitänyt ratsastaa paremmin käyntiin siirtymiset, sillä ravia tuli väliin jonkinverran. Vasempaan suuntaan Rontti ei millään meinannut nostaa laukkaa tai jos nosti se oli vastalaukka. Sitten otin yhden hyvät noston ja aloimme tulla 17 metrin puomi kavaletti puomi linjaa. Minun piti tulla seitsemällä laukalla. Ensimmäisen kerran tultiin kahdeksalla laukalla, koska lyhensin liikaa. Muut taisivat mennä sillä seitsemällä. Oikeasta suunnasta tultaessa Rontti puski sisälavalla kaarteessa eikä taipunut ollenkaan. Tehtävää vaikeutettiin siten etttä kavaletin ympäri piti tehdä voltti aidan kautta. Se meni toiseen suuntaan paremmin, kun älysin kertoa ponille selvästi minne mennä:) Tuo tultiin kumpaankin suuntaan kerran.
Minulla on ongelmana nuo jalat jotka harottaa aina sivuille.


Seuraavaksi aloimme tulemaan linjaa, jossa oli puomi 17 m ristikko(myöhemmin pysty) 20 m ja okseri. Eli puomin ja ristikon väliin kuusi laukkaa ja ristikon ja okserin väliin seitsemän laukkaa. En muista kovin hyvin mutta jossakin välissä tuli kielto okserille, kun sitä nostettiin. Kielto oli minun vika, kun okseri oli 75cm niin Rontti tarvitsee siihen jo kunnon laukan eikä se ollut kunnon laukkaa, ja jäätiin kauas niin fiksu poni ei vaarantanut itseään ja ratsastajaa:). Seuraavan kerran taidettiin mennä ohi. Vei sen sitten esteen eteen ja tökkäsin pohkeella. Sitten suoraan uusiksi ja pystyn jälkeen raipalla muistutus laukasta ja yli mentiin. Tulin sen jälkeen kerran vielä ennen, kuin estettä nostettiin muille. Vimppa oli aivan super! Tultiin hyvällä laukalla, askeleet tuli hyvin. Poni oli niin super♥ Siihen oli hyvä lopettaa:) Loppuun otin loppuravit hyvin taivutellen ja käytiin maastossa loppukäynnit. 





Me kuvasimme Reetan kanssa videota keskiviikolta ja torstailta niin se on varmaan jossain vaiheessa tulossa tänne kunhan ehdimme ja opettelemme sen muokkaamaan:) Mukavaa juhannusta kaikille:)

 -Riina

4 kommenttia:

  1. Huippua juhannusta sullekin! <3

    VastaaPoista
  2. Teillä oli kiellon jälkeen nii nopeeta toimintaa että en ees ehtiny nähä koko kieltoa ja uudelleen tulemista :D
    Hyvä postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ollaan Rontin kaa sairaan nopeita;)) kiitos:)

      Poista