torstai 25. kesäkuuta 2015

Tunti Sakella:)

Moi! Tänään minulla oli tunti. Menin Sakella(siitä lisää esittelysivulla) ja menimme koulua ja esteitä. Sakke oli valmiina edelliseltä tunnilta, joten minun ei tarvinnut laittaa sitä valmiiksi paitsi että vaihdoin satulan. Aloitimme tunnin pysähdyksillä ja väistöillä. Toiselta pitkältä sivulta väistö keskelle, suoristus ja väistö takaisin uralle. Väistöt meni käynnissä hyvin mutta, kun piti tulla ravissa en saanut ravia tarpeeksi rauhalliseksi joten väistöissä taisi tulla kerran hyvä. Oikeaan suuntaan mentäessä väistön jälkeen ravi muuttui rauhalliseksi ja Sakke ravasi oikeasti kunnolla perää käyttäen ja pyöreänä, mutta se ei kestänyt kauaa:)



Seuraavaksi tulimme kerran ympyrällä kavaletin ja seuraavalla kerralla vaihdoimme suuntaa ja kavaletilla vaihdoimme(tai yritimme vaihtaa:)) laukan. Tulimme toisesta suunnasta myös ympyrällä ja vaihdoimme laukan sieltäkin eli teimme kahdeksikkoa. Vasemmasta oikeaan taisi melkein aina vaihtua mutta oikeasta vasempaan ei sitten millään. Jätimme asian sitten hautumaan. Samalla haimme laukkaa pyöreäksi ja pyöriväksi. Se onnistui hyvin oikeaan suuntaan ja jotenkin myös vasempaan suuntaan.


Tulimme seuraavaksi jumppasarjaa. Ravilla sisään, ohjat pois ja esteistunta koko tehtävän ajan. Se meni ihan tosi hyvin. Pari kertaa olisin voinut tuoda puomille paremmin mutta Sakke hoiti homman hyvin! Lopuksi Krisse ihan minua ajatellen laittoi meidät tekemään harjoitusravi seis harjoitusravi tehtävää:) Saken ravi pitää hidastaa ja saada Sakke pyöreäksi ennen kuin voi edes haaveilla istumisesta. Aluksi aloin vetämään sitä hitaaksi jolloin Sakke vain pisti vastaan ja juoksi entistä nopeammin. Kun ymmärsin olla vetämättä ja hidastaa vatsalihaksilla alkoi sujua paremmin. Minulla jäi ne pysähdykset tekemättä, kun yritin vain istua siellä selässä. Sain lopulta ravin sellaiseksi että istuin siellä jotenkin mutta Sakke ei jaksanut olla kauaa pyöreänä, kun oli jo aika väsynyt. Kun Sakke väsyy, se lähtee viipottamaan, koska ei jaksa kauaa kantaa itseään. Olin tosi tyytyväinen tuntiin, sillä aikaisemmin kun olen mennyt Sakella en ole osannut ratsastaa sitä ollenkaan ja meno on ollut ihan järkyttävän näköistä ja tuntoista.


- Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti