perjantai 5. kesäkuuta 2015

Käyntilaukkatunti


Kuvia on vain käyntityöskentelystä, sillä alkoi satamaan vettä.

Moi! Keskiviikkona olin pitkästä aikaa tunnilla. Mentiin koulua ja menin Rontilla. Aluksi teimme käynnissä tuntumaharjoitusta, eli otimme ohjat tuntumalle, laitettiin käsi harjaan ja odotettiin että hevonen hyväksyy tuntuman eli myötää päänsä ja pyöristyy, kun hevonen myötää annettiin ohjat pois hetkeksi ja kehuttiin. Kerättiin ohjat takaisin ja sama uudelleen.  Sitä teimme viisi kertaa ja vaihdoimme suuntaa ja sama sinne. Tämä meni hyvin. Seuraavaksi otimme jokainen oman ympyrän ja taivuteltiin siinä kunnolla läpi. Taivutuksissa piti olla tarkkana ettei Rontti lähtenyt puskemaan ulkolavalla. Taivutuksiin lisäsimme perän väistön ulos jolloin hevonen työntää perää alleen paremmin, kun hevonen pari askelta väisti perää annettiin ohjaa eteen ja aktivoitiin. Sitä teimme molempiin suuntiin myös. Tämäkin meni tosi hyvin. Rontilla ei tarvitse, kuin vähän pohkeella kertoa niin se tekee sen jo:). Seuraavaksi otimme oikean kierroksen. Tulimme L kirjaimesta keskelle ja väistö kohti S kirjainta. Sitten R sivulla avotaivutusta. Ensimmäinen väistö oli semmosta ähellystä että.Alkumatkan taistelin ja lopussa ennen uraa sain kaksi väistöaskelta. Kannatti taistella:)) Loput väistöt meni jo hyvin. Avot meni joka kerta hyvin. Tulimme pari kertaa ja vaihdettiin suuntaa. Tämän tehtävän jälkeen otettiin välikäynnit.




Kiitos kuvista Elinalle!

Välikäyntien jälkeen aloimme laukkaamaan. Laukassa teimme aluksi laukanvaihto harjoitusta kahdeksikolla keskellä ravin kautta laukanvaihto. Se meni muuten hyvin mutta Rontti ei taipunut ollenkaan laukassa. Siitä siirryttiin tekemään vastalaukka harjoitusta loivallakiemurauralla. Siinä Rontti meinas aina tiputtaa raville mutta sain ihan hyvin pidettyä laukalla. Pari hyvää ja puhdasta suoritusta tuli. Lopuksi kokeiltiin laukkaväistöjä. Meni hyvin siihen nähden että minä en ole koskaan ennen mennyt laukkaväistöjä:))



 Minulla tuli tunnista jalkalihakset tosi kipeäksi. Huomaa, etten ole mennyt pitkään aikaan koulua:)


Tunti oli kyllä erilainen mitä ajattelin kesäloman lämpimästä ja aurinkoisesta koulutunnista, kun satoi ja tuuli. Tunnin jälkeen kaikki vaattet oli aivan märkiä.

 

♥:llä Riina
























































































































































































6 kommenttia:

  1. Ihana kesäilma!! :))
    Hyvä te ja toivottavasti ens kerralla paistais vaikka aurinko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Njoo just se kesäilma:)))
      Niimpä toivottavasti.

      Poista
  2. Hienot te ja söpö ronde ;))♥

    VastaaPoista
  3. Ihania kuvia teistä! Haha, tekee ihan hyvää välillä, et menee kouluaki :D

    VastaaPoista